Gašić: Vojsku čeka 1.000 stanova

Beograd - Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da u petak očekuje dodelu 21 stana vojnim licima u naselju Vojvode Stepe u Beogradu.

Gašić je rekao da će se raditi na poboljšanju socijalnog statusa pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i naveo da u ovom trenutku ima oko 980 spremnih stambenih jedinica.

Na pitanje o oko 20.000 zahteva za rešavanje stambenog pitanja, Gašić je rekao da je reč o zahtevima koji datiraju još iz perioda 90-ih godina, da su ti ljudi na listama čekanja i da postoje određene komisije koje prave rang liste.

Međutim, lokalne samouprave, koje su uzimale imovinu Vojske Srbije nisu na adekvatan način odgovorile na obaveze koje su potpisale u ugovorima.

Gašić je objasnio da su lokalne samouprave bile dužne da daju određeni broj kvadrata u stanovima, da bi ti stanovi mogli da se daju na korišćenje i da je sada u toku intenzivna akcija da lokalne samuprave daju te stanove, koji bi se dali pripadnicima po rang listi.

Ministar odbrane je rekao da u petak očekuje dodelu 21 stana u naselju Vojvode Stepe u Beogradu, da "posle toga ide Vranje, Pirot" i da u ovom trenutku ima oko 980 spremnih stambenih jedinica.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Gašić: Vojsku čeka 1.000 stanova”

  1. Miodrag says:

    Iz ovih tekstova mogu da zakljucim da ministar zan ali je nemocan da ucini nesto o izmani pravilnika o dodeli stanova gde bi se oni koji cekaju najduze prvi smestili u stanove.On nezna da je otkup tih stanova napravljen tako da stan u dimitrovgradu i beogradu se otkupljuju po istoj ceni.Mnogo se obecava a ja samo sam bez stana 22 godine.Stan koji bi mi sad dodelili moja deca bi imala oko 70 godina kad bude otplacen ali pod uslovom da za to vreme imaju stalni posao iz koga bi mogli da odplacuju astronomske rate za kredit.Ministar treba jos mnogo da se zainteresuje za stambenu problematiku i malverzacije koje se rade upo tom pitanju u vosci.

Ostavi komentar