Gašić: Obezbeđivanje stanova za vojsku

Niš - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će biti nastavljena zamena nepotrebne vojne imovine za stanove namenjen bivšim i sadašnjim pripadnicima vojske i tog ministarstva.

Gašić je rekao na poligonu "Međa" da "Vojska Srbije ne odustaje od 'master plana' zamene vojnih objekata koji joj nisu potrebni uz adekvatnu nadoknadu"

- Počećemo da sredjujemo grad po grad jer ima gradova gde na papiru vojska treba da dobije stanove kojih još nema i koje dugo čega za one objekte koje je već dala - rekao je on.

"Master planom" su obuhvaćeni vojni objekti i zemljišta koji nisu potrebni za funkcionisanje oruzanih snaga po raznim gradovima a koji se, razmenju za stanove ili prodaju.

Jedan od primera za razmenu nepotrebne vojne imovine je i Pirot gde je krajem maja komisija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predala Klub Vojske Srbije opštini Pirot, po ugovorima zaključenim izmedju Republičke direkcije za imovinu Srbije i opštine Pirot.

Skupština opštine Pirot prihvatila je prenos prava javne svojine Republike Srbije, korisnika Ministarstva odbrane u javnu svojinu opštine Pirot - Klub Vojske Srbije, uz naknadu od 843.853,50 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Istom odlukom se obavezala da prenese pravo javne svojine opštine Pirot u javnu svojinu Republike Srbije - 11 stanova koji se nalaze u Pirotu, čiju je tržišnu vrednost utvrdila Poreska uprava Ministarstva finansija u iznosu od 274.710,68 evra.

Razliku tržišne vrednosti između predmetnih nepokretnosti u iznosu od 569.142,82 evra, u dinarskoj protivvrednosti, opština Pirot će uplatiti u 60 jednakih mesečnih rata po 9.485,72 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar