Crna Gora – Javni poziv za zakup Luštice

Crnogorska vlada pozvala je međunarodne investitore da dostave ponude za dugoročni zakup zemljišta na poluostrvu Luštica u Bokokotorskom zalivu.

Zemljište se izdaje na period od 30 godina, uz obavezu izgradnje eksluzivnog turističkog kompleksa i sa mogućnošću produženja tog roka, navodi se u javnom pozivu objavljenom u dnevnoj štampi.

Vlada je na Luštici planirala izgradnju "multifunkcionalnog turističkog kompleksa visokog nivoa, koji nudi niz aktivnosti za odmor i rekreaciju". Zbog toga javnim pozivom vlada traži zakupca koji "ima finansijske kapacitete i iskustvo u projektovanju, gradnji, marketingu i upravljanju ekskluzivnim, ekološki osetljivim i profitabilnim turističkim kompleksima".

Ukoliko ponuđač ponudi investiciju veću od 200 miliona evra, mogući su pregovori o roku zakupa najduže do 90 godina. Svaka ponuda na tenderu mora biti vredna najmanje 100 miliona evra, dok najmanja godišnja zakupnina ne može biti manja od 0,7 evra po metru kvadratnom.

Ponuđači moraju imati dugoročni ugovor o saradnji sa nekom međunarodnom hotelskom kompanijom, koja je priznata kao uspešan operater sa najmanje dva hotelska kompleksa međunarodnih standarda od četiri ili pet zvezdica, u dve ili više država.

U javnom pozivu se navodi da ponuđač mora imati najmanje deset godina neprekidnog iskustva u upravljanju slučnim projektima, čija je ciljna grupa zahtevna i visoko platžna klijentela.

Ponuđač takođe mora dokazati da je u poslednje tri godine ostvario godišnji promet od sto miliona evra godišnje, te da poseduje kapital u najmanje tolikoj vrednosti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar