Colliers: Tržište nekretnina i dalje u teškoj situaciji

Tržište nekretnina u Srbiji je i dalje u teškoj situaciji, a oživljavanje se očekuje u poslednjem kvartalu ove godine, ocenio je direktor agencije za promet nekretnina Kolijers (Colliers International) u Srbiji Jovica Jakovac.

Istraživanje koje je uradila ta međunarodna agencija za promet nekretnina pokazala je da investitori u nekretnine širom sveta predviđaju oporavak tržišta naredne godine, kao i da će cene iznajmljivanja nekretnina biti najniže ove godine.

Istraživanje koje je obuhvatilo 244 investitora širom sveta, koji imaju ukupni investicioni portfolio veći od 300 milijardi evra, pokazalo je da većina njih veruje je tržište nekretnina trenutno na dnu ili blizu dna.

"Investitori koji traže načine za širenje svojih portfolia su izrazili viši nivo poverenja u svoja domaća tržišta, ali takođe vide priliku u nekoliko tržišta u ekspanziji, kao što su Poljska, Ukrajina, Vijetnam, Brazil i Indija", saopštio je Jakovac.

On je međutim dodao da su investitori i dalje oprezni i zabrinuti.

Istraživanje je pokazalo i da oko 90 procenata ispitanika veruje da će se finansiranje lakše obezbediti u sledećih dvanaest meseci. Većina ipak smatra da će cena finansiranja porasti. (Economy.rs, Beta 15. april 2010)

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar