Centar:Umesto hotela stoje ruševine

Beograd - Ekskluzivnog hotela kraj mosta Gazela u Kneza Miloša i dalje nema na vidiku.

Umesto njega, pogled na centar grada još zaklanja bombardovana zgrada saveznog MUP, za koju izraelski investitor već sedam godina čeka papirologiju za gradnju. Ipak, tračak nade postoji.

Prazna gradska kasa izgleda da će skratiti komplikovane procedure koja koče iz godine u godinu investitore. Povoljnu klimu oseća i izraelska kompanija "Plaza centri“, koja je još 2007. kupila zgradu saveznog MUP, kako bi na njenim temeljima napravila luksuzni hotel.

"Vezano za projekat MUP, konkretan napredak u pribavljanju potrebnih dozvola još ne postoji, ali primećujemo promene u stavu i volju da se olakša procedura i izađe u susret investitoru", kažu iz predstavništva kompanije "Plaza centri“ u Srbiji. - Blisko sarađujemo sa gradom i gradskom upravom kako bismo prevazišli dug period stagnacije i sve prepreke da bi se projekat ostvario.

Početku radova nije se isprečila samo građevinska dozvola, već izrada plana detaljne regulacije za ovu lokaciju koji još nije usvojen.

Kompanija "Plaza centri“ uložila je više od 120 miliona evra u Srbiji. Oni uspešno vode tržni centar "Kragujevac Plaza“, koji ima već dve godine "radnog staža“. Beograd, kao sledeća destinacija, još kaska.

Iako su ranije najave velikog tržnog centra u Višnjičkoj banji obećavale da će papirološki uslovi biti ispunjeni početkom 2013. godine, to se još nije ostvarilo.

"Veoma smo blizu završetka procedure, nakon što se reši nekoliko otvorenih pitanja pred nadležnim institucijama", dodaju iz "Plaza centara“.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar