Cena raste zbog blizine centra

Primetan je porast gradnje i cena stanova na Salajki koja je za godinu dana postala veliko gradilište. Više investitora duž Temerinske ulice i u okolinim ulicama kupilo je placeve i počelo gradnju stambeno-poslovnih zgrada, koje bi trebalo da se završe u decembru ove ili na proleće 2009. godine - kaže direktor Agencije ”Rojal nekretnine“ u Jevrejskoj ulici 17, Violeta Vučenović. Ona naglašava da se najviše grade stanovi između 25 i 45 kvadrata, garsonjere, jednosobni, jednoiposobni i dvosobni stanovi, ali da ima u ponudi i stanova od 150 kvadrata. Međutim, oni se prodaju tek kada je zgrada završena, pred useljenjem. Prema njenim rečima, i dvosoban stan od 45 kvadrata može da izgleda lepo, ako ga arhitekta dobro projektuje, pa zbog toga ne treba biti u strahu od male površine.

- Cena stanova u izgradnji na Salajki se kreće od 1.300 do 1.350 evra za kvadrat ako je stan manje površine, odnosno 1.100 evra ako je veće kvadrature - kaže Vučenovićeva, dodajući da je nezahvalno govoriti o cenama, jer svakodnevno zbog velike potražnje cene stanova skaču. - Te cene ne važe kada je stan zavšren, jer su onda nove, više cene.

Direktorka ”Rojala“ naglašava da je Salajka dobro povezana s centrom, a pošto će u svakoj zgradi u izgradnji u prizemlju biti lokali taj deo grada imaće i dobro razvijenu uslužnu delatnost. Problem u komunikaciji s centrom Novog Sada može da bude usko grlo u Ulici Jovana Subotića, gde su neprekidne gužve u saobraćaju, kako piše Dnevnik.

- Stanovi na Salajki traženi su ne samo zbog blizine centra, već i zato što u drugim delovima grada gotovo da i nema mesta za stanogradnju. Na Grbavici nema mesta kao i na Novoj Detelinari ili Novom naselju, Limanima Jedan i Dva - kaže Vučenovićka, dodajući da su osim Temerinske atraktivne i okolne ulice na Salajki gde je stanogradnja tek u zamahu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar