BG: Kuće tonu i pucaju zbog gradnje tržnog centra

Kuće stanara na Karaburmi, čiji su zidovi popucali kada je usled izgradnje tržnog centra "Belgrejd plaza" u martu proradilo klizište, i dalje tonu.

Postojeće pukotine u zidovima su sve veće, a svakodnevno se pojavljuju i nove. Ipak, u dogovoru sa nadležnima iz "Bejlgrejd plaze", domovi dvadesetak porodica u Uralskoj i Lipetskoj ulici bi trebalo da budu sanirani početkom septembra, pišu Večernje novosti.

“Svakog jutra ugledam novu pukotinu na nekom zidu”, govori Ljubica iz Uralske 10.

Duž procepa u zidovima koji su nam u potpunosti ispucali 17. marta stavili smo novine. Pukotine su svuda - po plafonu, zidovima, ispod štokova prozora. Vrata na sobi smo morali da skratimo za pet santimetara, jer je kuća počela da tone!

Dvorište porodice Marinović puno je rupa, a u neke od njih i stopalo može da stane. Usled popuštanja tla, popucale su im i vodovodne cevi.

“Dolazili su ljudi iz "Plaze"”, navodi Ljubica. “Opet su gledali gde je šta napuklo, potonulo, kolika je šteta. Obećali su nam da će sve sanirati. Dogovor je da radovi počnu u septembru”, dodaje ona.

Ipak, u toj izjavi saglasnosti koju su potpisali svi stanari čije su kuće oštećene, u članu četiri, navodi se da "Belgrejd plaza" nakon popravke kuća u septembru nije više odgovorna za oštećenja koja bi se pojavila naknadno. Zato se mnogi od njih opravdanio pitaju kakav će biti kvalitet tih radova.

“Ko meni garantuje da će to biti dobro urađeno?”, pita se Ljubiša Đorđević iz Lipetske 5.

“Šta ako i to "zamažu" kao što su i ulicu koja je napukla deset santimetara u dubinu? Ceo zid u kuhinji mi se odvojio, a pločice popucale u kupatilu. Ne znam ni da li će da lupaju sve pločice, pa da stavljaju nove, ili će samo za zamalterišu rupe. Ništa nisu rekli kako će da poprave. Popravkom će sa sebe da skinu odgovornost, a mi ćemo posle da gledamo šta ćemo”, ističe Đorđević.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar