Banka Inteza: Krediti do 100.000 evra za kupovinu zemljišta

Banka Inteza je u saradnji sa Evropskim fodnom sa jugoistočnu Evropu (EFSE) u ponudu namenjenu registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima uvela kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, saopšteno je danas iz te banke.

Prema rečima direktora Sektora za upravljanje prodajom malom biznisu Predraga Milenovića krediti će se odobravati u iznosu do 100.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan realizacije kredita, uz kamatnu stopu od 8,5 odsto + 6M EURIBOR i maksimalan rok otplate do 120 meseci.

Predmet finansiranja može da bude bilo koje poljoprivredno zemljište, uz uslov da korisnik kredita već ima u vlasništvu veću površinu poljoprivredne zemlje od površine koja se finansira.

Pravo da se prijave za kredit imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva iz Srbije, koja otvore namenski poljoprivredni račun u Banci Inteza.

Banka navodi da je prva na domaćem tržištu obezbedila kreditnu liniju iz inostranih izvora, za kupovinu zemljišta, koja je isključivo namenjena registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i koja omogućava fleksibilnost u smislu delimične upotrebe odobrenih sredstava.

To praktično znači da su sredstva nakon odobrenja na raspolaganju klijentu u narednih šest meseci i da ih on može koristiti u nekoliko navrata, odnosno po potrebi, bez ponovnog procesa odobravanja kredita, a sve u okviru prvobitno odobrenog limita.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar