„Airport City“ gradi novi objekat

Početkom prošle godine u okviru poslovnog parka „Airport City Belgrade“ pokrenut je novi investicioni ciklus, koji podrazumeva izgradnju četiri nova objekta ukupne bruto površine od oko 80.000 kvadrata.

Radi se o četiri višespratnice – tri zgrade sa po 11 spratova (Po+11+Te), jedna sa 13 (Po+13+Te) i pripadajuće podzemne garaže.

Radovi na novim objektima počeli su u prvoj polovini prošle godine, a do sada je prva zgrada već završena i čeka useljenje, dok su radovi na drugoj započeti početkom ovog meseca.

Radovi su prošle godine započeti izgradnjom podzemnih etaža i dela zajedničke garaže prva dva objekta, tako da će u ovoj fazi radova biti završeni preostali radovi na podzemnim etažama i nadzemni deo drugog objekta.

Prvi objekat je u fazi opremanja i očekuje se da bude useljen 1. marta, dok je izgradnja drugog krenula u januaru ove godine. U ovoj fazi gradi se dodatnih 118 parking mesta u podzemnoj garaži, ali i 50 parking mesta na otvorenim parkinzima. Parterno uređenje sa pešačkim komunikacijama i saobraćajnicama predviđa da kolski prilaz za ovaj deo kompleksa bude sa Ulice Tošin bunar.

Projekat sa oko 80.000 novih kvadrata, koliko će ukupno imati sva četiri objekta, povećaće kancelarijski prostor u ovom poslovnom parku za skoro 60%. Investitori projekta su izraelske kompanije „AFI Europe“ i „Tidhar“.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar