„Belvil“ spreman ­ počinje useljavanje

Ostalo manje od 400 slobodnih stanova ­ od jednosobnih do četvorosobnih

Useljenje u 1.400 dosad rasprodatih stanova u novobeogradskom Bloku 67 ­ naselju „Belvil“ počinje sledeće nedelje. Kupci nekretnina će postepeno, u skladu sa rasporedom koji je osmislio investitor firma „Blok 67 asoušijejts“, „osvajati“ neku od 12 stambenih i dve poslovne zgrade kako bi do 31. decembra svi vlasnici ušli u nove domove, a investitor tako ispoštovao obavezu predviđenu ugovorom.

­ To znači da će kupcima prilikom primopredaje biti uručeni ključevi, zapisnik, neophodna dokumentacija i vodič za useljenje sa korisnim informacijama o održavanju, sadržajima u okruženju i naselju ­ objašnjava Miloš Stanojević, direktor prodaje „Belvila“.

Vlasnici stanova i lokala koji još nisu isplanirali uređenje enterijera imaće priliku da nameštaj („Simpo“, „Forma ideale“, „Kare“...), belu tehniku, podne obloge, kuhinje („Gorenje“), računarsku opremu („Komtrejd“) nabave po pristupačnim cenama. „Delta đenerali“ omogućio im je i povlastice za osiguranje nepokretnosti, poručuju iz „Bloka 67 asoušijejtsa“.

Pre nego što prvi stanar zakorači u kompleks koji se prostire na 13,7 hektara oplemenjen zelenilom i trim stazom, investitor privodi radove kraju. Hoblovanje i lakiranje parketa, krečenje i popravke oštećenja uglavnom su završeni, a u toku je čišćenje objekata. Budući da se naselje najpre gradilo za smeštaj sportista koji su letos učestvovali na Univerzijadi, investitor je bio obavezan da posle preuzimanja sela od preduzeća „Univerzijada 2009“ otkloni sve kvarove, našminka „Belvil“ i u besprekornom stanju ključeve preda vlasnicima. Oštećenja koja su ostala posle odlaska sportista podrivala su nove sumnje koje su od početka gradnje pratile ovaj građevinski poduhvat. U startu opravdano jer je posao kasnio osam meseci, ali su vredni domaći građevinari nadoknadili i pre roka selo predali organizatoru studentskih igara. Po završetku sportskog takmičenja u javnosti su dovedeni u pitanje kvalitet i funkcionalnost kompleksa. A nedavno su na površinu isplivale spekulacije da se ravnopravni akcionari „Delta ril estejt“ i „Hipo Alpe Adrija grupa“ koji su u projekat uložili više od 230 miliona evra razvode. Sve navode „Blok 67 asoušijejts“ je odbacio kao netačne.

Investitor će, kada se stanari usele i uknjiže nekretnine, obezbediti poseban servis koji će voditi računa o čistoći, zelenilu, javnim površinama, tehničkom održavanju poslovnih i stambenih objekata u ovom kvartu. Za to će, ističe Stanojević, biti zadužene profesionalne kuće, a usluge će pružati po pristupačnim cenama.

Istovremeno sa useljavanjem nastavlja se prodaja lokala, stanova, garažnih i parking mesta. Od 1. jula prošle godine kada je obelodanjena cena 1.850 evra bez poreza, zatim njenog skoka posle četiri meseca za 100 evra ne uključujući PDV, u „Belvilu“ je sada, tvrdi Stanojević, ostalo manje od 400 slobodnih stanova ­ od jednosobnih do četvorosobnih. Projektom koji je potpisao arhitekta Milutin Gec osim 260.000 kvadratnih metara u kompleksu je predviđena izgradnja osnovne škole, obdaništa, pošte, staračkog doma...

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar