Zemun dobija novi stambeni kompleks za oko 3.000 ljudi

Zemun bi uskoro mogao da dobije još jedno naselje odmah do Plavih horizonata.

Uz stambene objekte u novom naselju našao bi se i poslovni deo, koji ne bi remetio stambeni.

Ovo je predviđeno Planom detaljne regulacije za kompleks Plejo koji će od 6. do 20. avgusta biti na ranom javnom uvidu. Površina obuhvaćena Planom iznosi oko 17ha, a čine je neizgrađeno građevinsko zemljište i saobraćajne površine.

Plan je uradio arhitektonski biro City Planners, dok je naručilac Nikola Plejo.Plejo objašnjava da iza ideje o izgradnji novog naselja ne stoji samo on, već i nekoliko kompanija. O detaljima još, međutim, ne želi da priča dok ne prođe prvi rani javni uvid.

– Naselje ne treba da se zove kompleks Plejo, nego recimo Plavi horizonzti dva – dodaje.

On objašnjava da je planirano da to bude porodično naselje sa komercijalnim sadržajima iz oblasti trgovine, administracije i uslužnih delatnosti koje ne ugrožavaju životnu sredinu i ne stvaraju buku. Planirana površine za stanovanje je oko 15 ha.

Prema planu, na svakoj građevinskoj parceli dozvoljena je izgradnja jednog objekta, kao i formiranje građevinskog kompleksa sa više katastarskih parcela. Objekti moraju imati priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, električnu energiju, telekomunikacionu mrežu, toplovodnu ili gasovodnu mrežu ili drugi alternativni izvor energije. Kako se navodi, u fazi nacrta plana u saradnji sa nadležnim institucijama preispitaće se trasa planiranog dalekovoda i mogućnosti njegovog kabliranja.

Plan predviđa da u naselju živi oko 3.000 stanovnika, tako da je predviđeno i otvaranje predškolske ustanove kao depadensa i razvoj saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturnom mrežom. Površina planiranih primarnih saobraćajnica je oko 2 ha. Biciklistička staza i linija gradskog prevoza takođe su predviđeni planom.

Osnovna tipologija stanovanja su jednospratni stambeni objekti sa potkrovljem (P+1+Pk).

Zemljište definisano planom u vlasništvu je oko dvasedet pravnih i fizičkih lica. Među njima je i kompanija Gemax u stečaju. Parcela Gemaxa bila je već ponuđena za prodaju ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar