Završena zgrada za socijalno stanovanje u Pančevu

U toku je tehnički pregled stambene zgrade sa osam stanova izgrađenih u Čumićevoj ulici 52 u Pančevu namenjenih za socijalno stanovanje. Gradska stambena agencija Pančeva priključila je objekat na centralno grejanje i uredila i okolinu objekta, parter, dvorište i parking prostor.

Zgrada nakon tehničkog prijema treba da dobije upotrebnu dozvolu i bude upisana u Katastar nepokretnosti kao i da se osigura od potencijalne štete.

Zajedničku investiciju Grada Pančeva i tamošnje Stambene agencije vrednu oko 26,5 miliona dinara pomoglo je Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture sa devet miliona dinara, dok je izvođač radova bilo beogradsko preduzećea GD „Graditelj”.

Očekuje se da će Komisija za dodelu stanova već početkom 2018. godine raspisati konkurs za dodelu stanova. Uslove za raspodelu stanova propisuje Odluka o davanju u zakup gradskih stanova. Direktorka JP „Gradska stambena agencija” Zdenka Jokić pojasnila je da se kriterijumi ko može da dobije stan nalaze u Zakonu o socijalnom stanovanju, čija regulativa propisuje davanje u zakup na određeno vreme do pet godina, svim sugrađanima koji žive duže od pet godina na teritoriji grada Pančeva i ispunjavaju i druge uslove. Na primer, nemaju drugu imovinu upisanu na sebe ili nekog svog člana porodičnog domaćinstva, a imaju dovoljno novca da mogu da plaćaju zakupninu koja nije tržišna.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar