Završava se gradnja stanova za izbeglice u Sremskoj Mitrovici

U martu protekle godine započela je izgradnja novog stambenog objekta. Ovih dana radovi na izgradnji su u završnoj fazi, a to znači da će u narednom periodu 40. izbeglih porodica sa prebivalištem u Sremskoj Mitrovici rešiti jedan od najvažnijih pitanja egzistencije.

Radovi na izgradnji višeporodičnih stambenih objekata od 40 stambenih jedinica u Sremskoj Mitrovici započeli su u sklopu potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, a namenjeni su rešavanju stambenih potreba izbeglica.

Svi stanovi su u proteklom periodu putem konkursa već podeljeni, a realizator čitavog projekta je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, Banka za razvoj saveta Evrope i Grad Sremska Mitrovica.

Prema rečima Vojislava Mirnića, načelnika GU za zdravstvo i socijalnu zaštitu, vrednost radova iznosi više od 800 hiljada evra, a budući stanari za oko dva meseca, kada se uradi i tehnički prijem objekta, ući će u svoje stanove.

Ovi stanovi, ističe Mirnić, neće moći da se otkupe prema povlašćenim cenama, ali Grad Sremska Mitrovica u narednom periodu planira izgradnju još jednog ovakvog stambenog objekta, sa 30 stanova, u kojima će budući vlasnici imati tu mogućnost.

Javna nabavka za izgradnju budućeg kolektivnog stanovanja je već raspisana.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar