Zakon za gradnju jeftinih stanova za mesec dana, cena kvadrata do 500 evra

U Vladi Srbije je danas predstavljen leks specijalis - zakon za gradnju jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih snaga, koji će biti usvojen za oko mesec dana, a potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović je rekla da je utvrđena maksimalna cena od 500 evra po kvadratu u Beogradu i 450 evra u ostalim gradovima.

"Krajem marta možemo sigurno početi izgradnju u nekoliko gradova, a jedan od njih Vranje, moguće i Beograd", rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka vladine komisije za realizaciju tog projekta i dodala da će u 2018. biti izgrađeno ukupno oko 7.500 stanova ili pola miliona kvadrata.

Dodala je da će gradnja tih 7.500 stanova ukupno koštati oko 220 miliona evra.

Takođe, planirano je da u narednim godina bude izgrađeno ukupno između 20.000 i 25.000 stanova za tu namenu, navela je Mihajlović.

Leks specijalis će proglasiti izgradnju jeftinih stanova za zaposlene u vojci, policiji i službama bezbednosti za projekat od nacionalnog interesa.

Sačiniti model finansiranja, ubrzati dinamiku projekata

Na današnjem sastanku Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom je predsedavala predsednica Vlade Ana Brnabić, dogovoreno je da se sačini odgovarajući model finansiranja projekta kako bi, posle usvajanja zakona, u drugom kvartalu počela realizacija projekta izgradnje stanova.

Predsednica Vlade tražila je od članova Komisije da ubrzaju dinamiku izrade projektnih materijala i definišu konačne lokacije za izgradnju po gradovima, jer je rešavanje stambenog pitanja pripadnika snaga bezbednosti projekat od nacionalnog značaja, navodi se u saopštenju vladine kancelarije za saradnju sa medijima.

Učesnici trećeg sastanka razmatrali su različite modele finansiranja Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kao i rezultate Radne grupe za izradu Nacrta zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar