Za tri meseca legalizovano 1.800 objekata

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je stanare bespravno podignutih zgrada u opštini Palilula.

"Zajedničkim radom građana - stanovnika ovih stanova, Sekretarijata za legalizaciju grada Beograda pronađen je način da se ovi stanovi ozakone i legalizuju", rekao je Mali.

"Došao sa da im kažem da će sutra dobiti rešenje i nalog za plaćanje takse u iznosu od 5.000 dinara," rekao je Mali građanima koji šest godina pokušavaju da reše problem legalizacije 68 stanova u zgradi u ulici Slanački put 23a i 23b.

"Nakon uplate te takse, vlasnici ovih stanova dobiće papire, biće uknjiženi i biće vlasnici svojih stanova," najavio je Mali.

On kaže da je od početka primene Zakona o ozakonjenju u Beogradu izdato 800 rešenja i hiljadu naloga za plaćanje taksi.

"Kada se plate te takse, imaćemo 1.800 rešenih predmeta u postupku legalizacije za samo tri meseca, što je ozbiljan rezultat ove gradske uprave," zaključio je gradonačelnik.

U glavnom gradu, rekao je Mali, ima više od dve stotine hiljada zahteva za legalizaciju, zbog čega je pozvao sve građane da dođu u Sekretarijat za poslove legalizacije objekata, kako bi se otklonile sve eventualne prepreke.

Aleksandar Jovičić, potpredsednik Izvršnog odbora i šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda kaže da mu je čast da vidi primenu zakona u čijem je donošenju i sam učestvovao u praksi i dodao da je to dokaz "da ono što smo rekli, to smo i uradili" i da je cilj da u naredne četiri godine reše problemi koji će građanima omogućiti bolji život.

Slađana Jaguz, predsednica skupštine stanara ovog objekta, zahvalila se u ime komšiluka gradonačelniku i gradskom sekretaru za poslove legalizacije objekata Nemanji Stajiću na ličnom angažmanu da se objekat od oko 3.180 kvadrata konačno ozakoni.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar