Za kuću na brdu porez kao i na Novom naselju

Sremska Kamenica - Povećani porezi na imovinu neprijatno su iznenadili mnoge sugrađane, a na neprijatnost nisu ostali imuni ni stanovnici Sremske Kamenice.

Njihov deo grada prošle godine proglašen je drugom zonom, iako, kako oni, smatraju još uvek nedostaje infrastruktura koja priliči toj kategoriji, dodajući da su asfaltiranje puta i uvođenje struje i vode sami finansirali.

Sa pet na 13 hiljada dinara, toliko je ove godine Stevanu Bojiću uvećan račun za porez na imovinu za kuću u ulici Staroiriški put u Sremskoj Kamenici.

Međutim, vest o povećanju tog nameta nije ga toliko iznenadila, koliko objašnjenje u Poreskoj upravi da je uzrok tom povećanju od preko 100 odsto, to što Kamenica sada pripada drugoj zoni.

Time je taj deo grada izjednačen sa, poređenja radi, Novim naseljem, iako Kamenčani tvrde da su uslovi za život u ta dva dela grada daleko od istovetnih.

"Ovde uslovi infrastukturni ne postoje, da ovaj prostor bude u drugoj zoni. Niti ima javni prevoz, niti ima puteva, ni kanalizacije, samo se peške može doći, prva prodavnica je na kilometar i ne znam zbog čega je doneta odluka da je ovo druga zona", objašnjava Stevan Bojić.

"Nikako ne može da bude zona koja je proglašena, čuli ste da smo sve sami organizovali, mi ništa nismo dobili ovde, za sve ove godine jedino što su nam dali je svetlo pored puta, ništa više", dodaju njegovi sugrađani.

Sremska Kamenica proglašena je drugom zonom na osnovu prošlogodišnje odluke Skupštine Novog Sada.

U gradu su rekli da ne žele da se oglašavaju povodom svake žalbe na visinu poreza i dodali da građani zvaničnu žalbu mogu da upute poreskoj upravi. A to pravo građane će koštati 430 dinara.

U međuvremenu su za RTV iz grada potvrdili da ćemo odgovore na sva pitanja u vezi sa povećanjem poreza na imovinu i razlozima zbog kojih je Kamenica proglašena drugom zonom, kao i druge nedoumice koje muče građane, dobiti naredne nedelje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar