VUČIĆ: Projekat gradnje jeftinih stanova će opstati

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak (27. juna 2014 godine) da će projekat gradnje jeftinih stanova u Srbiji biti realizovane, bez obzira na vest o padu vrednosti akcija kompanije "Arabtec".

Vučić je izgradnju stanova po ceni od 130 EUR za kvadratni metar na više lokacija u Srbiji najavio u maju kao jednu od četiri velike mere za ekonomski preporod zemlje. Izgradnja je najavljena za 2015. godinu, a kao glavni partner se pominjala kompanija "Arabtec".

Proteklih dana se pojavila vest da je vrednost akcija te kompanije prepolovljena, a Vučić je plasiranje te vesti pred predstavljanje projekta Beograda na vodi koji se realizuje s partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ocenio kao tendenciozno, istakavši da je "ta vest mogla da bude objavljena i pre 15 ili 20 dana".

- Ako "Arabtec" izgubi i devet desetina svoje vrednosti, to će i dalje biti kompanija čiji će kapital biti veći od 10 konsolidovanih budžeta Srbije. Projekat jeftinih stanova će i ostati i opstati - rekao je Vučić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar