VUČIĆ: Gradićemo stanove od 80 kvadrata, mesečna rata 120 EUR

Premijer Aleksandar Vučić je najavio da Srbija razgovara sa "Arabtec"-om, jednom od najmoćnijih građevinskim kompanija, o izgradnji stanova. Premijer je najavio izgradnju oko 100.000 stanova, koji bi bili veličine oko 80 kvadrata, a period otplate bi bio oko 20-30 godina sa kamatom koja iznosi oko 3%.

To bi značilo da bi mesečna rata bila oko 120 EUR, što je manje od rentiranja, naglasio je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić je najavio četiri mere koje planira nova vlada.

Jedna od njih je rešavanje stambenog pitanja za preko 40.000 ljudi, izgradnjom stanova i upošljavanjem građevinske industrije u Srbiji.

- Kod nas ne postoji visokogradnja, čak ne postoje više ni firme koje to mogu da rade. Sad ćemo da donesemo odluke da država ima pravo da daje besplatno zemljište, ali da cena kvadrata bude niska. Razgovaramo sa "Arabtec"-om, jednom od najmoćnijih svetskih kompanija, čija vrednost prelazi 220 mlrd USD. Oni rade brzo, dobro, jeftino. Da bismo rešili taj problem naših policajaca i vojnika, kojih ukupno ima 40.000 sa nerešenim stambenim pitanjem, ulazimo u taj projekat - naveo je Vučić.

On je najavio da kamata za otplatu ovih stanova ne bi bila veća od 3,1-3,2%, i da bi to značilo da bi mesečna rata bila oko 120-130 EUR.

- To naravno neće biti u centru grada, ali neće biti ni loši placevi. I to neće važiti samo za Beograd, već ćemo da gradimo i u Nišu, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi... - kaže Vučić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar