Voždovac postao veliko gradilište

Poznati trgovinski lanci "Ikea" i "Lidl" treba da otvore objekte na ovom području.

Rekonstrukcija Vojvode Stepe, priprema terena kod Trošarine za budući market lanca "Lidl" i zemljišta u Bubanj potoku za prvu robnu kuću brenda "Ikea" - samo su neki od započetih projekata. Predsednik Aleksanadar Savić najavio je juče još novih gradilišta i ulaganja u infrastrukturu na teritoriji ove prestoničke opštine, na skupu povodom godinu dana na vlasti.

Tako će se otvorenom vrtiću "Ciciban" na Pašinom brdu pridružiti i nov objekat u Braće Jerković adaptacijom prostorija mesne zajednice u Meštrovićevoj ulici, a nakon izgradnje pogona za prečišćavanje otpadnih voda naselja Zuce, do juna 2015. godine počeće i gradnja istog postrojenja za naselje Pinosava, čime će se rešiti problem izgradnje kanalizacije celog podavalskog područja.

KROV ZA "ŠUMICE", NASELjE U JAJINCIMA

Centar za kulturu i sport "Šumice" staje na noge, a uskoro stiže i donacija Ambasade Japana u iznosu od 42.000 evra, koja će biti uložena za rekonstrukciju krova. Tokom proleća otvaraju se dva velika gradilišta u Jajincima - izgradnja Rejonskog zdravstvenog centra površine veće od 700 kvadrata kao i naselja Vila Banjica od 280.000 kvadrta. Novi stanovi za oko 10.000 stanovnika biće investicija kineskog preduzetnika Čang Sing Moa.

- U toku je i prva faza izgradnje Novog kumodraškog kolektora, a očekujemo i početak izvođenja radova na kolektoru Jelezovački potok u Jajincima - rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. - Mnogo je još posla ostalo pred nama, a u tome će svakako pomoći što je merama štednje ostvaren suficit u opštinskom budžetu od 27 miliona dinara.

Uskoro počinje i eksproprijacija u Bubanj potoku, za šta je potpisan memorandum sa "Ikeom" za investiciju "tešku" 65 miliona evra za izgradnju prve robne kuće do 2016. godine na površini 35.000 kvadarata. Trenutno se izmešta i benzinska pumpa na Trošarini, koja će biti pomerena na pedestak metara dalje zbog temelja marketa novog lanca "Lidl".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar