Visoka funkcionalnost kuhinja po meri

Kuhinjski elementi izrađeni po meri zbog svoje praktičnosti postaju sve prisutniji u modernom uređenju kuhinjskog prostora. Unikatnost svakako izdvaja kuhinje po meri od gotovih kuhinja. Dobar izbor materijala, elemenata i dezena je od ključne važnosti. Glavni zahtevi koje kuhinja po meri mora da zadovolji su visoka funkcionalnost i perfektan vizuelni izgled.

Ušteda prostora ugradnjom kuhinje po meri

Ugradnjom kuhinje po meri uštedećete i prostor i novac, jer one pružaju maksimalno iskorišćenje prostora, a daleko su ekonomičnije od gotovih kuhinja. Mogućnosti za sklapanje elemenata, njihovo raspoređivanje, eksperimentisanje i doradu detanja tokom fine obrade su praktično neograničene. Izrada elemenata po meri ostavlja Vam mogućnost da napravite organizaciju koja vama najviše odgovara, kako bi Vam sve bilo dostupno u trenutku kada Vam je potrebno. Kuhinjski elementi se izrađuju po dimenzijama prostora, tako da ne postoji mogućnost da neki deo prostora ostane neiskorišćen. Fenomenalno uklopljeni kuhinjski elementi kuhinja po meri ostavljaju dovoljno prostora za manipulaciju.
Vrste, kvalitet i cene materijala za izradu kuhinja po meri

Kvalitet i trajnost kuhinja po meri zavisi prvenstveno od vrste i kvaliteta materijala koji se koristi za njihovu izradu. Jedan od najboljih materijala za izradu kuhinja po meri svakako je medijapan koji se pored visokog kvaliteta odlikuje i atraktivnim izgledom, što je i te kako uticalo na popularnost kuhinja od ovog materijala.

Posle medijapana jedan od najzastupljenijih materijala koji se koristi za izradu kuhinja po meri je univer. Za dobijanje univera koristi se sirova iverica. Postupak se sastoji u mešanju iverja i posebnog lepka, presovanju pod dejstvom visokog pritiska i pri visokoj temperaturi, i u završnoj fazi prelepljivanju različitim dekorativnim folijama. Univer ploče mogu biti prelepljene folijama svih mogućih bija, sa sjajnom ili mat površinom. U finansijskom smislu univer je povoljniji od ostalih materijala za izradu kuhinja po meri.

Puno drvo se vrlo retko koristi za izradu kuhinja po meri. Najveći razlog za to je visoka cena. Kuhinja se nikada ne izrađuje cela od punog drveta, već se od njega prave samo frontovi, dok su korpusi uglavnom od univera. Jako je važno i to da šarke i mehanizmi koji se koriste za izradu kuhinje budu visokog kvaliteta, jer njihova trajnost u velikoj meri utiče na vek korišćenja same kuhinje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar