Uskoro završetak gradnje 210 stanova za mlade naučnike u Kragujevcu

Izgradnja 210 stanova za mlade naučne radnike u Kragujevcu biće završena najkasnije do kraja juna ove godine. Radovi su u završnoj fazi, a u toku je postavljanje podova, sanitarija, delovi stolarije kao i uređivanje ambijenta oko objekata.

Stanovi za mlade naučne radnike pored Centra izvrsnosti predstavljaju jednu od najvećih investicija u domaću naučnu infrastrukturu u poslednjih nekoliko decenija, navodi se na sajtu grada Kragujevca.

- Osim velike finansijske vrednosti imaju još veću vrednost jer pružaju mogućnost mladim naučnim radnicima da ostanu u svojoj zemlji, u svom gradu i radom i znanjem pomognu razvoju. Kragujevac će, po završetku ovih projekata, dobiti poziciju centra znanja u ovom delu Evrope - rekao je zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

Govoreći o značaju projekta za Univerzitet i grad, Zdravković je podsetio da je za stambene objekte grad obezbedio lokaciju površine 25 ari čija je vrednost oko 4 mil EUR sa komunalnim priključcima, a vrednost čitave investicije je 7 mil EUR i sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke.

U pitanju je 208 stanova površine 35 m2, 50 m2 i 80 m2 sagrađenih po evropskim kriterijumima a namenjeni su mladim naučnim radnicima do 35. godine života kao i naučnicima koji žele da se vrate u Srbiju.

Izgradnju stanova za mlade naučne radnike u ulici Dimitrija Tucovića 3, u blizini tržnog centra "Plaza", ukupne površine oko 10.000 m2 izvodi Građevinsko privredno društvo "Banković" iz Crne Trave i prema rečima Dragana Zlatkovića, rukovodioca radova, završetak radova započetih početkom prošle godine očekuje se do kraja juna meseca.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar