Uskoro raspodela stanova na Obrežu

Konkurs za dodelu u zakup 24 socijalna stana u čačanskom naselju Obrež mogao bi biti raspisan krajem meseca, izjavio je danas direktor Gradske stambene agencije Milan Draškić.

Većnici grada Čačka usvojili su danas predlog odluke o davanju u zakup stanova izgrađenih na Obrežu po osnovu programa za socijalno stanovanje.

Draškić je kazao da su u pitanju 24 stana izgrađena u čačanskom naselju Obrež.

“Predlog odluke će se naći pred odbornicima gradskog parlamenta na narednom zasedanju nakon čega ćemo raspisati konkurs”, rekao je Draškić i izrazio očekivanje da će se to dogoditi krajem ovog meseca.

On je napomenuo da se putem konkursa navedeni stanovi daju u zakup na određeno vreme na period od tri godine uz mogućnost obnavljanja ugovornog odnosa, bez prava na otkup.

“Konkurs će trajati 30 dana od dana objavljivanja, a komisija će posle toga u periodu od 20 dana obraditi prijave i izvršiti bodovanje”, precizirao je on, dodajući da će lica koja ne budu dostavila potpunu dokumentaciju moći to da učine naknadno.

Draškić je objasnio da su kriterijumi za davanje u zakup stanova na Obrežu stambeni status, visina primanja, zdravstveno stanje, invalidnost i broj članova porodičcnog domaćinstva.

“Kada je u pitanju rešavanje stambene potrebe, prednost će imati osobe sa invaliditetom, porodice sa više dece, lica starija od 65 godina, deca bez roditeljskog staranja i samohrani roditelji”, zaključio je Draškić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar