USELJENJE Ključeve socijalnih stanova dobilo 24 porodice

Ključeve socijalnih stanova u dve novoizgrađene zgrade u Orlovskom naselju dobile su danas 24 porodice, preseljene iz nehigijenskog naselja sa Novog Beograda.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović je, uručujući ključeve, izrazila zadovoljstvo jer su stanari socijalnih stanova dobili i nameštaj koji će im omogućiti novi početak, dok su gradska preduzeća učestvovala u njihovom preseljenju.

- Preostalih 49 porodica iz istog nehigijenskog naselja dobiće na korišćenje domove do sredine naredne godine u naselju Jabučki rit u opštini Palilula – rekla je Jasmina Ivanović i podsetila da će svi korisnici plaćati simboličnu nadoknadu za te stanove.

Sekretarka dodaje da je preseljanje urađeno združenim snagama Grada, opštine Zvezedara, Centra za socijalni rad i gradskih preduzeća, kao i nevladinih organizacija.

- Te porodice će i ubuduće imati nadzor stručnih službi, kako bi im se pomoglo da se što lakše naviknu na nove uslove života, a upravo da bi se izbegli propusti koji su se dešavali u prethodnom periodu – ukazala je gradska sekretarka.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar