Useljavanje u “Zemunske kapije” od 2020, kvadrat 1.400 €

Stambeno-poslovni kompleks "Zemunske kapije”, koji se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne "Aleksa Dundić” u Zemunu, biće gotov do 2020. godine.

To je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je obišao radove na izgradnji.

"Ovo je jedan od onih objekata koji je prešao u nadležnost Republike Srbije i gde se grade stambeni objketi", rekao je Vesić i precizirao da je projekat vredan 100 miliona evra.

Kako je pojasnio, biće izgrađeno oko 200.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora sa 1.700 stanova u osam objekata. Površina čitavog kompleksa je šest hektara, rekao je Vesić i dodao da Grad radi sve pristupne saobraćajnice.

"Vrednost našeg posla je 950.000 evra. Takođe, uradili smo i kompletnu zamenu vodovodne, kanalizacione i toplovodne mreže", dodao je Vesić.

Istakao je da će projekat biti završen do 2020. godine i da će se stanari useljavati sukcesivno.

Ovaj projekat je primer toga kako Grad i Republika mogu zajedno da grade stanove koji su atraktivni za tržište, rekao je Vesić i poručio građanima da kupuju samo one stanove koji su legalni i imaju građevinsku dozvolu.

"Ovi stanovi su apsolutno rađeni po svim zakonima i Grad Beograd je, izdajući dozvole, izvršio proveru svih projekata i ustanovio da su svi projekti u skladu sa zakonom. Stanari koji kupuju bespravne stanove nisu sigurni, te projekte niko nije video niti kontrolisao i niko ne zna šta može da se desi u takvim zgradama", rekao je Vesić.

Kako je dodao, stanovi u kompleksu "Zemunske kapije" imaju cenu koja je u granicama proseka - 1.400 evra po kvadratu plus PDV.

Vesić je izrazio uverenje da će se dobra saradnja Grada Beograda i Građevinske direkcije Srbije, kao što je to bio slučaj i sa naseljem Stepa Stepanović, nastaviti i u budućnosti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar