Uručeni ključevi prvih socijalnih stanova: Za 50 kvadrata mesečni zakup 110 evra

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović uručio je danas ključeve novih stanova porodicama koje su na konkursu dobile pravo zakupa na određeno vreme.

Konkurs za davanje u zakup 133 stana u Ulici Mileve Marić Ajnštajn objavljen je u septembru 2016, a danas i u naredna dva dana biće useljavanje prve 64 porodice.

Mladenović je istakao da je današnji dan za sve u gradu Beogradu veoma specifičan, jer, kako je rekao, imamo priliku da sa novim stanarima podelimo zadovoljstvo zbog završetka radova i početka useljenja.

- Grad Beograd je odlučio da ovakvim konkursima napravi kvalitetan pomak u rešavanju stambenih pitanja sugrađana koji bez pomoći grada i države to ne mogu da urade. Rad na ovom projektu započet je polovinom 2016. godine, a konkursom koji je bio dosta opsežan obuhvaćeno je dosta grupacija koje spadaju u kategorije najugroženijih i koje zaslužuju da budu pomognute od strane lokalne samouprave - rekao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je stiglo više od 960 prijava za 133 stana.

- Grad je izgradio stanove koje će izdavati na period od pet godina, a cena je daleko prihvatljivija od uobičajene i naplaćivaće se po kvadratnom metru. Mislim da će taj trošak svakoj porodici biti u granicama podnošljivog, a u svakom slučaju ovi ljudi imaju priliku za novi početak - kazao je Mladenović.

Stanovi su, dodao je Mladenović, urađeni izuzetno kvalitetno i nalaze se u veoma lepom delu grada koji će se u budućnosti tek razvijati.

Mladenović je pozvao sve sadašnje i buduće stanovnike ovog kraja da daju dodatni doprinos da ovaj deo Beograda bude još lepši za generacije koje dolaze.

Na ovoj atraktivnoj lokaciji u tek izgrađenim zgradama, koje imaju centralno grejanje, cena zakupa biće više nego simbolična - najam stana od 50 kvadrata koštaće 110 evra (2,2 evra po kvadaratu).

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar