Upisujte nekretnine što pre – u katastru se sprema novi štrajk?

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) najavili su da će u sredu 27. februara ponovo stupiti u štrajk u svim organizacionim jedinicama u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju ponovnog prekid rada u katastru biće ukoliko Zavod "ne izvrši korekciju" umanjenih januarskih primanja zaposlenih.

Optužujući rukovodstvo Zavoda za "grubo i jednostrano kršenje" sporazuma kojim je 21. januara okončan štrajk u tom javnom preduzeću, sindikati su od Vlade Srbije i rukovodstva RGZ zatražili da "utvrde konkretnu odgovornost za nepoštovanje potpisanog sporazuma i smenu odgovornih lica".

"Od Vlade Srbije i rukovodstva RGZ zahtevamo striktno poštovanje sporazuma potpisanog 21. januara kojim se garantuje nivo primanja uskladjen sa odlukom o povećanju osnovice, za sve zaposlene u Zavodu", navodi se u saopštenju.

Sindikati su pozvali korisnike uluga Republičkog geodetskog zavoda da pravovremeno podnesu zahteve i "imaju razumevanja i strpljenja zbog mogućeg zastoja u radu katastra u slučaju štrajka".

Štrajkački odbor sindikata "Nezavisnost" RGZ i Jedinstvena organizacija sindikata RGZ započeli su štrajk 6. decembara 2018. godine, sa zahtevom da se povećaju plate.

Štrajk je okončan 21. januara kada je sa Ministarstvom za rad dogovoreno da se u narednih godinu dana isplate ukinuti dodaci i primanja po osnovu posebnih zvanja katastarskih službenika zbog čega su plate u 2018. godini smanjene 35 odsto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar