Ugovor o izgradnji 276 stanova za izbeglice u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je u okviru petog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja potpisan ugovor o izgradnji 276 stambenih jedinica na teritoriji tog grada koji su namenjeni izbeglim licima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrednost potpisanog ugovora iznosi blizu 6.357.000 evra bez PDV-a.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta u Novom Sadu potpisali su v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dragan Katuca i Đuro Đurđević ispred Grupe ponuđača “Gradina” d.o.o. Beograd i “Inobačka”d.o.o. Novi Sad, navodi se u saopštenju Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.

U okviru petog potprojekta planirana je izgradnja ukupno 1267 stambenih jedinica od toga je 270 stanova u beogradskom naselju Kamendin, čija je izgradnja u toku.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. - 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju i kupovinu stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.

Program se sprovodi uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, UNHCR, OEBS i CEB.

Ukupna vrednosti procenjenih troškova Programa je oko 584 miliona evra, od kojih je od strane EU, kao najvećeg donatora, opredeljeno 230 miliona.

Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Republika Češka, Republika Slovačka i Mađarska.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar