U Veterniku uskoro 276 stanova za izbeglice, raspisan tender za izvođača

Izgradnja 276 stanova za izbegla lica u novosadskom naselju Veternik, kako je najavljeno prošle godine, trebalo bi da počne ovog proleća, a korak bliže realizaciji je upravo raspisan tender za izvođače radova.

Izgradnja višeporodičnih stambenih objekata socijalnog stanovanja, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, predviđa izgradnju dve stambene zgrade od 50 stambenih jedinica kao i stambenu zgradu sa četiri lamele od 176 stanova, ukupne bruto površine 12.789 kvadrata.

Procenjena vrednost nabavke, navodi portal, iznosi nešto više od 6,76 miliona evra, a krajnji rok za dostavljanje ponuda je 26. mart, dok će odluka o dodeli ugovora biti doneta u maju.

Kako podsećaju, krajem prošle godine iz gradske uprave Novog Sada je saopšteno da u cilju stambenog zbrinjavanja izbeglih lica, Grad je obezbedio lokacije na kojima će se sredstvima donatora izgraditi 276 stambenih jedinica u Veterniku i 152 stambene jedinice u Futogu.

Donatori su Banka za razvoj saveta Evrope, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinica za upravljanje projektima, a kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja.

Gradnja stanova u Veterniku je potprojekat 5. Regionalnog stambenog programa, koji se sprovodi istovremeno u 27 jedinica lokalne samouprave, a njime je predviđeno da ukupno bude izgrađeno 1.267 stanova, piše portal.

Inače, Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske.

Cilj je da se trajno stambeno zbrine oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno oko 74.000 ljudi u regionu. Od toga, 16.780 porodica, ili oko 45.000 ljudi, je iz Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar