U toku pripreme za izgradnju socijalnih stanova na tri lokacije u gradu

Pripreme za početak izgradnje socijalnih stanova u Jabučkom ritu, Padinskoj skeli i Mislođinu su u toku, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je podsetio da je u julu započela izgradnja prve zgrade socijalnih stanova u Orlovskom naselju u opštini Zvezdara, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je, dodaje se, predsedavao šestom sednicom Koordinacionog tela za praćenje realizacije Akcionog plana za preseljenje stanovnika novoformiranih naselja Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki rit i Kijevo, koja je održana danas u Starom dvoru.

Sednici Koordinacionog tela su pored predstavnika grada i partnera na projektu, prisustvovali i predstavnici Evropske delegacije u Srbiji, Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Zaštitnika građana, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Evropske investicione banke.

U saopštenju se podseća da Grad Beograd realizuje Akcioni plan u saradnji sa Kancelarijom UN za projektne usluge i Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju sa ciljem trajnog stambenog zbrinjavanja romskih porodica iz nekadašnjih nehigijenskih naselja "Belvil" i "Gazela" i to kroz otkup seoskih domaćinstava i izgradnju socijalnih stanova.

- Sadašnja gradska vlast zatekla ovaj projekat u kritičnom stanju, ali je u međuvremenu identifikovan dovoljan broj lokacija za izgradnju socijalnih stanova, kao i da se ubrzano radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na lokacijama i dobijanju dozvola za početak izgradnje - navodi se u saopštenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar