U planu dvanaest socijalnih stanova u Irigu

Opština Irig uključena je u sprovođenje projekta Evropske unije „Unapređenje socijalne inkluzije usluga dece i odraslih sa invaliditetom kroz uvođenje novih socijalnih usluga“.

Vrednost projekta iznosi 183.000 evra, od čega Opština učestvuje sa 21.000 evra, a ostatak finansira Evropska unija. Ovim projektom uvedene su dve nove socijalne usluge, personalni asistent i lični pratilac za decu i odrasle sa invaliditetom.

U okviru Regionalnog stambenog programa, koji finansira EU, preko Komesarijata za izbeglice, obezbeđena su sredstva za kupovinu 15 seoskih kuća za rešavanje stambenih pitanja izbeglica. Njihovi stambeni uslovi popravljaju se i konkursom za dodelu paketa građevinskog materijala. Kako potvrđuje predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović, u okviru istog projekta biće izgrađeno i 12 stambenih jedinica za potrebe socijalnog stanovanja. Vrednost radova je 60 miliona dinara, a u toku je postupak izdavanja lokacijskih dozvola za gradnju.

Opština Irig sufinansira u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje stručnu praksu, kao i ugovore za javne radove.

- Regresiramo i prevoz učenika srednjih škola u saradnji sa Pokrajinskim sekreterijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice- napominje predsednik opštine. - Moglo bi se reći da pokrivamo sve sfere i pitanja koja su bitna za naše stanovništvo.

Da su u fokusu škole i vrtići, ali i budući roditelji govori i podatak da su ove godine izdvojena značajna sredstva za sprovođenje mera populacione politike. Planirano je otvaranje škole roditeljstva u Domu zdravlja Irig, a projekat finansira kabinet ministarke Slavice Đukić Dejanović, zadužene za demografiju i populacionu politiku.

-U toku je javna nabavka i za energetsku sanaciju objekta dečije ustanove „Vila“ u Vrdniku, i rekonstrukcija mašinskih instalacija, ali i kompletna rekonstrukcija OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ u tom mestu- kaže predsednik opštine i dodaje da ih očekuje i javna nabavka za ugradnju solarnih panela u Domu zdravlja u Irigu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar