U Ovči počinje gradnja stanova za izbeglice

Kamen temeljac za izgradnju 235 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske biće položen sutra u Ovči, a prisustvovaće mu prvi potpredsednik vlade, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Srbije Ivica Dačić.

Polaganju kamena temeljca će prisustvovati i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skat i zamenik direktora Generalnog direktorata za zajmove i društveni razvoj Razvojne banke Saveta Evrope Stefan Selen.

Događaju će prisustvovati i predstavnica Visokog komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija Frančeska Boneli, ambasador OEBS-a Peter Burkhard, zamenik gradonačelonika Beograda Andreja Mladenović, direktor Jedinice za upravljanje projektima ''Istraživanje i razvoj'' Beograd Goran Kvrgić, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, kao i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave Grada Beograda, stanovi se grade donatorskim sredstvima uz pomoć Republike Srbije, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja - treći potprojekat Regionalnog stambenog projekta.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar