U Kruševcu se za Regionalni inovacioni centar gradi 300 dodatnih kvadrata

Za potrebe Regionalnog inovacionog startap centra, koji će biti otvoren u Kruševcu, na zgradi Biznis inkubator centra će biti podignut sprat, odnosno biće izgradjeno 300 kvadrata, a biće opremljeno još 200 kvadrata u Biznis inkubatoru.

- Regionalni inovacioni startap centar će osim tih 500 kvadrata moći da koristi sve kapacitete Biznis inkubatora, koji ima 1.600 kvadrata - izjavila je direktorka Biznis inkubator centra Dragana Bogdanović.

Za izgradnju novog prostora i opremanje Regionalnog centra, te za obuke i radionice, Biznis inkubator centar je od Ministarstva za inovacije dobio 46 miliona dinara, a ideja je da se korisnicima tog centra obezbede najmodernija oprema i stručna, mentorska i konsultantska podrška za sprovodjenje njihovih preduzetničkih ideja.

Dragana Bogdanović je kazala da će Centar imati računarsku učionicu sa 34 umrežena kompjutera, posebnu prostoriju sa jačim računarima i profesionalnim softverima za programiranje, inžinjering, mašinstvo, biće nabavljen i profesionalni 3D štampač te opremljena prostorija za skajp konferencije.

Ovakvi centri već postoje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a osim u Kruševcu biće otvoreni u Pirotu i Subotici.

Po rečima direktorke, kruševački centar će biti najbolje opremljen u Srbiji.

Ona je navela da je sa Gradskom upravom Kruševca dogovoreno da se u okviru sredstava za samozapošljavanje predvidi posebna budžetska linija namenjena zapošljavanju u inovacionim delatnostima, po čemu će ta lokalna samouprava biti prva u Srbiji.

Regionalni inovacioni startap centar će pružati usluge nezaposlenima, ali i preduzećima koja već rade a žele da unaprede poslovanje.

Dragana Bogdanović očekuje da bi, nakon što je ugovor o izgradnji Centra nedavno potpisan sa Ministarstvom za inovacije, radovi mogli da počnu u novembru, a izgradnja sprata završena do kraja godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar