Tivat: Stan košta sedam miliona evra!?

Verovatno najskuplji stan u Crnoj Gori, ali i u regionu, koji se nudi na prodaju, nalazi se u Tivtu u srcu elitnog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro. Arapski šeik hoće da ga kupi.

Reč je o ultraluksuznom dupleks apartmanu na poslednjoj etaži novog kondo-hotela "Regent Porto Montenegro", ukupne korisne površine od 603 kvadrata.

Sa pripadajućim terasama i otvorenim bazenom sa koga se pruža sjajan pogled na elitnu tivatsku marinu, ovaj otmeni penthaus apartman ima preko 650 kvadrata, a kupcima se nudi za vrtoglavih sedam miliona evra.

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkog dnevnika, arapski šeik pregovara oko kupovine ovog stana sa menadžmentom Porto Montenegra i tajvanskog "Regenta".

Potencijalni kupac, međutim, ne želi da plati više od šest miliona evra pa se prodavci premišljaju da li da prihvate tu ponudu.

Kondo-hotel "Regent Porto Montenegro" je u završnoj fazi izgradnje i biće otvoren u avgustu. Imovinu nekadašnjeg vojnog brodogradilišta Arsenal, na kojem nastaje marina i naselje Porto Montenegro, Vlada Crne Gore je kanadskom biznismenu Piteru Manku prodala za ugovorenu kupoprodajnu cenu od 3,26 miliona evra.

Da Manku biznis u Tivtu ide jako dobro, potvrđuju i podaci da je skoro već rasprodato i svih ukupno 48 stanova u novoj luksuznoj rezidencijalnoj zgradi Porto Montenegra "Ksenija".

Među kupcima su i biznismeni sa Dalekog istoka, posebno Kine i Tajvana, ali i tradicionalni kupci nekretnina u Crnoj Gori - Rusi. Tako je prošlog meseca jedan ruski biznismen, uprkos priči o zatezanju rusko-crnogorskih odnosa zbog ukrajinske krize, došao u Tivat i odmah kupio čak osam stanova u "Kseniji".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar