Tivat na vodi za 5.000 evra po kvadratnom metru

Švajcarska kompanija „Oraskom Divelopment Holding“ predstavila je u Beogradu projekat izgradnje ekskluzivnog letovališta Luštica Bej, pored Tivta. To je prva grinfild investicije u Crnoj Gori.

Direktor „Luštica Divelopmenta“ AD Daren Džibson rekao je da izgradnja tog objekta već započeta i do 2017. treba da bude završena prva faza, u koju će biti investirano oko 1,1 milijarda evra.

- Luštica Bej gradi se na površini od oko 2,2 miliona kvadratnih metara i u prvoj fazi biće izgrađeno sedam hotela visoke kategorije i dve marine, jedna za 170 brodova i manja za oko 50 jahti – naveo je Džibson. Luštica Bej biće, pre svega, okrenuta klijentima visoke platežne moći iz celog sveta.

Na prezentaciji Luštica Beja pred mnogobrojnim zvanicama, glavni izvršni direktor „Oraskom Divelopment Holdinga“ Samih Saviris najavio je da će ovog proleća prvih 70 vlasnika dobiti ključeve svojih stanova tom letovalištu. U prvoj fazi unapred je prodato 150 stambenih objekata u Luštica Beju, jer je izgradnja počela 2013. godine.

Prema dostupnim podacima „Luštica Divelopmenta“ AD, koje je zajedničko preduzeće Vlade Crne Gore (10 odsto) i „Oraskom Divelopment Holdinga“ (90 odsto učešće u kapitalu), cena nekretnina u tom letovalištu je oko 5.000 evra po kvadratnom metru, cene apartmana počinju od 235.000 evra, dok je početna cena vila oko 1,8 miliona evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar