“Svako odgovoran, promene nekretnina svaki dan”

Uspostavljanjem centralnog Registra nepokretnosti u javnoj svojini, gde je sva imovina popisana na jednom mestu, Vlada Srbije i lokalne samouprave imaće na raspolaganju sve validne podatke od značaja za realizaciju projekata u privredi, rekao je danas Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu.

Vorkapić je, na stručnoj radionici pod nazivom "Obavezna primena nove uredbe o evidenciji nepokretnosti u javnoj svojini" u organizaciji Direkcije, istakao da uspostavljanje tog Registra podrazumeva preuzimanje konkretne odgovornosti svakog korisnika za tačnost, sveobuhvatnost i ažurnost podataka iz posebnih evidencija nepokretnosti u javnoj svojini koje vode i dostavljaju Direkciji.

Taj proces, kako je naveo, treba da bude kontinuiran, a ne gotov jednom zauvek, jer su promene u broju i vrsti nepokretnosti svakodnevne.

Učesnicima radionice- korisnicima nepokretnosti u javnoj svojini prezentovana je web aplikacija Registra jedinstvene evidencije nepokretnosti u javnoj svojini, čije kreiranje je bilo jedan od preduslova za početak vođenja evidencije te svojine primenom elektronskih sredstava za dostavljanje, obradu i skladištenje podataka.

Cilj skupa je bio da se daju odgovori na zakonska rešenja u oblasti evidencije sredstava u javnoj svojini, da se ukaže na postojeće probleme u praksi i informiše o aktuelnim stavovima i stručnim mišljenjima nadležnih ministarstava i drugih državnih organa u ovoj oblasti, objavljeno je na sajtu Republičke direkcije za imovinu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar