Stanovi za mlade naučnike – na čekanju

Iako je Zakon o planiranju i izgradnji predvideo i početak i završetak gradnje u određenom roku, samo mali broj investitora to poštuje. Primer za to su i stanovi za mlade naučnike u Ulici Branka Krsmanovića u centru Niša, čija je izgradnja trebalo da bude gotova pre dve godine.

Niški Univerzitet je u saradnji sa Fondacijom za rešavanje stambenih potreba mladih naučnika i umetnika u Nišu pre osam godina počeo izgradnju stanova. Danas, sa jedne strane, prazno gradilište, sa druge napuštena kuća puna miševa i zmija, a između njih kuća porodice Savić.

"Dolaze ljudi, spavaju tu beskućnici", kaže Milorad Savić. "Videli smo ja i moj sin kako se šetaju u zgradu, drugi problem je da padaju sa zgrade cigle, razni predmeti. Polomio se crep, pala je greda na kuću."

Tri stambene lamele sa 98 stanova u izgradnji, sada su mesto okupljanja skitnica. Oko zgrade, na površini od 15.000 kvadrata, ni prolaznici se ne osećaju bezbedno.

Univerzitet u Nišu započeo je izgradnju stanova za mlade naučnike 2008. godine, a rok za završetak radova bio je april 2014. godine.

U niškom Rektoratu kažu da će za mesec dana imati sastanak u Ministarstvu prosvete i da će tada znati kada će ovi stanovi biti završeni.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar