Stanovi preskupi i najbogatijima – Za kvadratni metar i do 114.000 USD

Osamnaest meseci nakon što je Billionaire.com objavio top listu najekskluzivnijih ulica na svetu na tim se lokacijama još uvek nije prodala nijedna nekretnina.

- U najskupljim ulicama na svetu nekretnine se vrlo retko prodaju. Neke od tih nekretnina na tržište dođu jednom u generaciji i nikad više - kaže za Business Insider Jolanda Barns (Yolande Barnes), stručnjak za nekretnine.

Ovo je deset najskupljih ulica na svetu, gde stan teško mogu kupiti čak i najbogatiji.

Ardmor Park, Singapur

Prosečna cena kvadratnog metra je 24.000 USD

Jedan od kupaca koji je ovde uspeo da kupiti penthaus je suvlasnik Alibaba grupe. Svoju novu rezidenciju platio je 51 mil USD, čime je kvadrat platio 40.000 USD.

Moločnij Pereulok, Moskva

Prosečna cena kvadratnog metra je 30.500 USD

Većina zgrada u ovoj četvrti sagrađene su posle 2000. godine. Nedavno je stan od 238m2 na ovoj lokaciji prodat za 9,5 mil USD.

Avenue des Palmires, Les Parcs de Sain-Tropez, Francuska

Prosečna cena kvadratnog metra je 39.000 USD

U ovoj ulici praktično je nemoguće doći do nekretnine. Zadnja je bila u ponudi pre šest meseci, a kad dospeju na tržište kuće s pogledom na more dosežu cenu i do 70.000 USD po kvadratu. Pre šest meseci u ovoj ulici prodata je nekretnina od 800 kvadrata i velikim zemljištem za 42 mil USD.

Quai d’Orléans, Pariz, Francuska

Prosečna cena kvadratnog metra je 41.000 USD

Quai d’Orléans nekada je bio dom Brižit Bardo, a danas je jedna od najskupljih ulica u Parizu. Quai d’Orléans adresa je sa vrtoglavim cenama i jednim od najlepših pogleda na Pariz. Quai d’Orléans smešten je na južnoj strani ostrvčića Île Saint-Louis koji se nalazi u Seini, u središtu Pariza. Fasade zgrada u ovoj klasičnoj ulici su od istorijskog kamena, a pogled s njih puca direktno na katedralu Notr Dam.

Tu je svega oko dvadeset zgrada koje potiču iz 17. do 19. veka. Ovoga marta trosobni apartman na petom spratu sa prekrasnim pogledom, prodat je za 36.000 USD po kvadratu.

Wolseley Road, Point Piper, Australija

Prosečna cena kvadratnog metra je 44.000 USD

Nakon nekoliko mirnih godina što se tiče prodaje, poverenje u tržište se opet vratilo, pa tako i u najekskluzivniju australijsku ulicu. Na ovom sidnejskom poluostrvu kvadrati se prodaju po 44.000 USD, a u poslednjih godinu dana stanovi u ovoj ulici su se prodavali po ceni između 33 i 40 mil USD.

Chemin du Sémaphore, Cap Ferrat, Francuska

Prosečna cena kvadratnog metra je 67.000 USD

Ekskluzivno poluostrvo Saint-Jean-Cap-Ferrat nekada je bilo omiljeno mesto belgijske kraljevske porodice. Ovo je područje sada poznato po velikim i prekrasnim vilama u vlasništvu milijardera i tajkuna uključujući i suosnivača Majkrosofta Pola Alena i pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog. Chemin du Sémaphore je ulica koja vodi u središte skupog poluostrva. Prošloga avgusta tamo je kuća od 650 kvadrata prodata za 37 mil USD.

Avenue Princesse Grace, Monako

Prosečna cena kvadratnog metra je 100.000 USD

Prošla je godina za tržište nekretnina u Monaku bila rekordna, a Avenija Princeze Grejs, prepoznatljiva po palmama koje okružuje luku ispred Monte Karla nije bila izuzetak. Tako je trosobni apartman od 200 kvadrata na broju pet u Aveniji princeze Grejs prodat prošle godine za 16 mil EUR, a parking i terasa su bili uključeni u cenu. Prošle je godine preprodano ukupno 555 nekretnina u Monaku.

Knightsbridge, London, Velika Britanija

Prosečna cena kvadratnog metra je 103.000 USD

Knightsbridge je najelitnija londonska adresa. To je i ulica i kvart i podzemna železnica, ali kada govorimo o skupim nekretninama, onda mislimo samo na ulicu. Prošlog aprila ovde je penthaus od 1.500 kvadrata prodat za oko 200 mil EUR, što je najskuplja prodaja u poslednjih godinu i po dana.

Gornja Peta avenija, Njujork

Prosečna cena kvadratnog metra je 108.000 USD

Krajem 19. veka Gornja Peta avenija je bila zaštitni znak njujorške aristokratije i društvene elite, a to se nije promenilo ni do danas. Imidž Pete avenije kao ulice njujorških milionera još uvek opstaje i ona je dom najluksuznijih zgrada Velike jabuke. Zapravo je teško naći skuplju ulicu od Pete avenije u kojoj gotovo nijedna nekretnina nema cenu nižu od 70 mil USD.

Ulica Peak, Hong Kong

Prosečna cena kvadratnog metra je 114.000 USD

Ulica Peak smeštena je na samom vrhu Victoria Peaka u Hong Kongu, najskupljoj ulici na svetu. Ovog februara je nekretnina na broju 75 prodata za 600 mil EUR što je najskuplje prodata nekretnina u istoriji Hong Konga. Bila je veličine 11.000 kvadrata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar