Šta se može kupiti u Hrvatskoj za 50.000 evra?

Za 50.000 evra u Hrvatskoj se u različitim gradovima mogu kupiti stanovi od samo 20 kvadrata pa do 150 metara kvadratnih.

Po podacima portala najviše „kvadrata“ za 50.000 evra nudi Osijek u kojem se prodaju dvorišni stanovi u samom centru grada površine i do 150 metara kvadratnih.

Dobra kupovina se može obaviti i na moru, preciznije: u Senju. U centru toga grada za navedeni se iznos prodaju stanovi veći od 100 „kvadrata“, dok se u Opatiji, Splitu ili Šibeniku može dobiti tek stan od oko 40 metara kvadratnih.

Kao posebnu zanimljivost portal Crozilla ističe da u Dubrovniku u ponudi niti nema stanova oglašenih s tako „niskom“ cenom.

Čak i u širem regionu oko Dubrovnika za iznos od 50.000 evra ne nudi se mnogo: tek stanove do 40 metara kvadratnih. Tako se na Lastovu za navedeni iznos prodaje stan od 40 „kvadrata“, u Veloj Luci stan od 28 „kvadrata“, te 25 metara kvadratnih u Orebiću.

U centralnoj Istri za 50.000 evra može se kupiti stan ili etaža kuće od 150 metara kvadratnih.

Međutim, i u gradovima uz more mogu se pronaći dobre prilike za kupovinu.

U Puli je moguće kupiti adaptiran stan od oko 70 „kvadrata“, a u Rijeci i Zadru se za taj iznos može kupiti stan s pogledom na more od oko 80 metara kvadratnih.

Za iznos od 50.000 evra u Zagrebu se može kupiti novi stan od 66 „kvadrata“ na lokaciji Jakuševec, kao i stan za adaptaciju približno jednake površine u samom centru grada.

Većina navedenih stanova starije je gradnje, a nakon njihove kupovine potrebno je računati i na dodatna ulaganja za adaptaciju i uređenje. Zato pre kupovine treba dobro razmisliti isplati li se više kupiti skuplju novogradnju, ili jeftiniji stan koji zahteva naknadne troškove.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar