Srbija na uzlaznoj putanji u prometu nepokretnostima

U Srbiji je ostvaren značajan napredak u smanjenju sive ekonomije u oblasti trgovine nepokretnostima, poručeno je danas sa drugog međunarodnog stručnog skupa “Nauči da uspeš”, koji je okupio više od 200 domaćih i međunarodnih posrednika nekretninama u Domu narodne skupštine u Beogradu.

Na skupu je istaknuto i da su blagi rast zaposlenosti povećana ponuda nekretnina kao i pad kamatnih stopa, pozitivno delovali na rast tražnje za nepokretnostima.

V. d. direktora razvojne agencije Srbije Željko Sertić, rekao je da država želi da predstavi sve mogućnosti kako bi strani posrednici i investitori mogli da dođu u Srbiju i ulažu u nekretnine.

„Srbija je jedna od najboljih investicionih destinacija u regionu, a važno nam je da ljudi koji su svetski lideri u prometu nekretnina prepoznaju našu zemlju kao mesto za sigurnu investiciju”, kaže Sertić.

Sertić je objasnio da će predstavnici „Beograda na vodi”, Grada Beograda i drugih institucija države, narednih dana upoznati goste iz inostranstva sa mogućnostima za razvoj sektora nekretnina koje nudi glavni grad kao i sve opštine u Srbiji.

Na panelu je bilo reči o dve teme, o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnostima koje se planiraju za ovu godinu, i o primeni Zakona o sprečavanju pranja novca prilikom trgovine nepokretnostima i finansiranju terorizma.

„Radimo na unapređenju znanja i veština agenata na njihovoj konstantnoj edukaciji kao i na unapređenju tržista nekretnina u Srbiji”, kaž Nenad Đorđević iz Klastera nekretnine.

Iz PKS je poručeno da Srbija ponovo ima uzlaznu putanju u prometu nepokretnostima te da je ovaj sektor zadnjih godina oživeo.

Na skupu učestvuju predstavnici dve najveće globalne organizacije posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, američki NAR i FIABCI.

Oragnizatori skupa su Udruženje Klaster nekretnine, Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine, usluga i telekomunikacije, kao i Narodna skupština Republike Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar