Srbi ne žale, za kvadrat luksuza daju 3.500 EUR

Tržište nekretnina ponovo "oživelo", a interesantno je da su najskuplji kvadrati i najtraženiji. Prosečna cena kvadrata u elitnim zonama ide i do 3.500 evra.

Luksuzniji kvadrati na dobrim lokacijama i tri puta su skuplji od standardnih cena u prestonici, pa dosežu i iznad 3.500 evra i što je najzanimljivije - prvi nađu kupce.

Oni koji imaju novca i dalje ne žale para za ulaganje u nekretnine. Kupci ovih stanova su uglavnom sportisti, estradne zvezde, direktori kompanija i lekari. Traže stanove u zgradama manje spratnosti sa najmodernijom kvalitetnom opremom, lepim terasama i bar dve garaže. U jednom kompleksu koji je još u izgradnji, u širem centru prestonice već su prodati svi stanovi, po ceni od 2.500 evra.

Kaća Lazarević, direktorka agencije "Kaća Lazarević nekretnine" kaže da su najskuplji stanovi sagrađeni u samom centru Beograda, a najskuplje lokacije su na Starom gradu na potezu od Narodnog pozorišta do Kalemegdana, na Vračaru, naročito oko Hrama, kao i deo Dedinja oko Belog dvora. Na ceni su i elitni deo Senjaka, a nedavno i novosagrađeni Blok A na Novom Beogradu pored "Delta sitija".

I dok su ranije cene prelazile 4.000 evra po kvadratu, danas luksuzne nekretnine mogu da se pazare i za 2.500 evra po kvadratnom metru.

“Tržište nekretnina je posle godišnjih odmora oživelo, a ponuda je bolja nego što je bila do sada”, kaže Lazarevićeva.

“Naravno da ima kupaca luksuznih i skupih stanova, ali su njihovi zahtevi vrlo određeni. Žele za veću sumu novca da kupe stan koji je po strukturi vrlo funkcionalan, odlično i kvalitetno opremljen i da ima bar dve garaže. Luksuzne nekretnine sada kupuju klijenti iz različitih društvenih sredina, od malih preduzetnika do sportista, estradnih zvezda, kao i lekari i vlasnici velikih firmi koje posluju u našoj zemlji. Najskuplji kvadrati se kreću oko 3.500, mada je moguće u ponudi pronaći i stanove sa većim cenama po kvadratu, ali u posebno sagrađenim objektima, takozvanim pametnim kućama”, objašnjava ona.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar