Soliteri u u Hong Kongu najskuplje svetske nekretnine

Soliteri u Hong Kongu su najskuplje komercijalne poslovne nekretnine u svetu, tvrdi londonska agencija za nekretnine "Najt Frenk" (Knight Frank).

Kvadratna stopa, odnosno nešto manje od 10 centimetara kvadratnih nebodera u Hong Kongu ceni se na 8.000 dolara, što je za oko 60 odsto više od visokih kula u Tokiju, navodi se u izveštaju "Najt Frenka" objavljenom danas.

"Kapitalne vrednosti najviših azijskih solitera znatno se razliku od Hong Konga koji zauzima prvo mesto, dok je Mumbaj na dnu svetske rang liste", navodi u izveštaju Nikolas Holt, šef istraživačkog tima za Azijsko-pacifički region u "Najt Frenku".

"Snažna tražnja i nedostatak ponude novog građevinskog zemljišta nastavljaju da guraju cene naviše, dok struktura mumbajskog tržišta poslovnih nekretnina beleži tendenciju horizontalnog širenja, a ne vertikallnog rasta kao u Hong Kongu", dodaje on.

Kompanija "Henderson Lend Divelopment" nedavno je kupila za 3,0 milijarde dolara petospratni parking u Hong Kongu, gde planira da izgradi poslovnu kulu, što ukazuje na frenetično stanje na honkoškom tržištu nekretnina, navode iz "Najt Frenka".

Prodaja je ono što najskuplji gradu na svetu još više izdvaja od njegovih konkurenata, dodaje se u izveštaju.

Londonska agencija za nekretnine Savils je postavila indikativnu cenu od 24,5 milijardi honkoških dolara (3,1 milijarda američkih dolara) za prodaju tornja "Langam Plejs Ofis" u oblasti Mong Kong, u Hong Kongu, što će biti rekordan iznos za jednu poslovnu zgradu u tom gradu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar