Socijalni stanovi za sedam porodica

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas ključeve socijalnih stanova za sedam porodica koje su socijalno ugrožene.

Mihajlović je tom prilikom rekla da je u Srbiji završeno ili je u toku izgradnja ukupno 134 socijalna stanarekla novinarima. Ona je dodala da su u Čačku završena 24 takva stana, u Zrenjaninu 10, Kraljevu sedam, Kikindi 16 i da je u Nišu u toku izgradnja 70.

"Drago mi je da možemo da usrećimo naše građane", rekla je Mihajlović, ističući da se stanovi dele na osnovu konkursa bez ikakve protekcije i po jasnim i transparentnim kriterijumima.

Mihajlović je dodala da su to inače i glavni principi ove vlade, kojima se rukovodi u radu.

Stanovi koji su dodeljeni u Pančevu, nalaze se u ulici Maksima Gorkog 97, gde su napravljene dve zgrade, a ukupna vrednost projekta bila je 28 miliona dinara, od čega je država izdvojila 11 miliona, preko Republičke agencije za stanovanje, a grad Pančevo 17 miliona dinara.

Porodice koje su dobile stanove, moraju da plaćaju zakup u proseku 6.000 dinara mesečno i nemaju pravo da otkupe te stanove, već samo da ih koriste pod povoljnim uslovima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar