Socijalni stanovi u Kisačkoj već pola godine čekaju na tehnički prijem

Gradnja socijalnih stanova u Novom Sadu završena je prošle godine, ali stanara još nema jer zgrada u Kisačkoj 55 još nije prošla tehnički prijem, a nisu poznati ni uslovi za useljenje.

Gradnja je počela 2015. godine i za nju je iz budžeta grada izdvojeno 107 miliona dinara. Dok su radovi na izgradnji 35 stanova još trajali, Stambena agencija Novog Sada koja je investitor objekta sprovela je neformalnu anketu o zainteresovanosti za socijalne stanove. Već je tada bilo jasno da među Novosađanima vlada veliko interesovanje za ovaj vid rešavanja stambenog pitanja. Prijavilo ih se oko 600, što je u proseku 17 na jedan stan u ovom objektu.

U Stambenoj agenciji Novog Sada potvrđeno je da je gradnja stambeno-poslovne zgrade završena i da su urađeni svi priključci – za struju, vodu, kanalizaciju i daljinsko grejanje, a da je preostalo da nadležne gradske uprave i preduzeća obave deo posla oko prostornog planiranja i da objekat prođe tehnički prijem.

Isto je rečeno pre pola godine, međutim razlika u odnosu na tada jeste da je grad u međuvremenu formirao komisiju koja će odlučiti da li stanovi biti davani u zakup ili će biti ponuđeni na prodaju. Površina tih jedinica je od 25 do 83 kvadratna metra, a po strukturi su jednosobni, dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi.

Dok se čeka tehnički prijem za zgradu u Kisačkoj, Stambena agencija Novog Sada je završila projektovanje objekata za socijalne stanove u Ulici Momčila Tapavice. Tamo će se u narednih nekoliko godina graditi više lamela sa skoro 200 stanova. Trenutno novca za gradnju nema i Grad je do sada opredelio samo novac za arhitektonski plan i dobijanje građevinske dozvole.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar