Sigurnosna Vrata – Isplativa Investicija

U današnje vreme ne samo da je problem ostaviti otključana vrata u bilo koje doba dana, već je nezamislivo imati „obična“ vrata sa standardnom bravom. Nažalost u vrlo kratkom vremenu provalnik može ući u stan i to upotrebom pajsera ili šrafcigera jer standardne brave lako pucaju. Pri renoviranju ili izgradnji doma jedna od najbitnijih i veoma važnih stavki je kupovina i ugradnja ulaznih sigurnosnih vrata.

Ovo jedna od investicija koje će sigurno isplatiti i spasiti Vas od neželjenih provalnika i zato da bi sačuvali Vaš dom od mogućih provala i krađa i da bi zaštitili porodicu ograničenje u pogledu cene ne bi trebalo da postoji.

Sigurnosna vrata se izrađuju od materijala visokog kvaliteta koji će sigurno spečiti provalnike da primenom sile uđu u Vaš dom. Ona se izrađuju od metala i obično imaju po dve brave sa osamnaest tačaka zaključavanja. Osim kvalitetom mogu i psihološki sprečiti provalnike zbog rizika da ne bude uhvaćeni, jer je za otvaranje sigurnosnih vrata potrebno duže vremena. Postoje razni modeli ovih vrata koji imaju posebne mehanizme čineći ih veoma kvalitetnim i drugačijim. Mogu biti sa PVC ili čeličnom presvlakom i izgledati potpuno obično. Čelična vrata su crne ili bele boje što ih čini veoma prepoznatljivim. Pri odabiru vrata veoma je bitan i kvalitet okova.

Iako mnogi misli da kada se govori o sigurnosnim vratima da su to zapravo blindirana vrata treba naglasiti da između njih postoje razlike. Sigurnosna vrata štite dom od provalnika, dok blindirana vrata, koja postžu najveći stepen sigurnosti, štite razne poslovne objekte koje rade sa novcem, gde se obično pri nasilnom ulasku koristi oružje, pa se iz tog razloga u njih ugrađuju balističke ploče koje služe kao zaštita od probijanja metkova.

Pored svoje glavne funkcije- pružanje sigurnosti i zaštite doma, ona mogu zbog proizvodnje u različitim dezenima i bojama biti estetski uklopiva u svaki dom. Veoma je bitno uklopiti ih u stil gradnje, ali se ne preporučuje da budu u istoj boji kao i fasada. Ukoliko živite u stambenim zgradama savetuje se da izgled sigurnosnih vrata ne odudara od izgleda ostalih vrata u zgradi.

Sigurnosna vrata – prednosti

Takođe njihovom ugradnjom stvara se odlična termo i zvučna izolacija. Tako će se topao vazduh zimi zadržavati unutar doma, dok u letnjem periodu toploti neće dozvoliti da uđe u Vaš dom i pritom smanjiti račune za električnu energiju. Obezbeđujući zvučnu izolaciju, odnosno sprečavajući buku spolja, pružiće apsolutni mir i tišinu.

Iako se često dešava da u pogledu finansija troškovi zidanja ili renoviranja Vašeg doma premaše očekivanja, pa se u nedostatku novca većina opredeli za neakvalitetna i jeftinija vrata, morate imati na umu Vam ona ne mogu pružiti sigurnost i da je njihov kvalitet takav da će ona veoma brzo propasti i zahtevati ponovnu kupovinu i ugradnju.

Sve ove navedene karakteristike dokazuju isplativost sigurnosnih vrata i da je ulaganje u njihov kvalitet zapravo ulaganje u Vašu sigurnost, obezbeđujući bezbrižan boravak u domu i miran san.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar