Rušenje nelegalnih objekata na Voždovcu

Nadležni organi gradske opštine Voždovac počeli su danas s rušenjem jednog od nelegalno sazidanih objekata u Beranskoj ulici na Banjici, a uklanjanje nelegalnih objekata nastaviće i u narednom periodu.

Kako se ističe opština Voždovac će od ove godine redovno rušiti nelegalno sazidane objekate na svojoj teritoriji, obzirom na to da je grad Beograd izdvojio finansijska sredstva za sankcionisanje "divlje gradnje".

Danas je, dodaje se, uz asistenciju policije i inspektora opštine Voždovac, započeto rušenje jednog od nelegalno sazidanih objekata, koji se nalazi u Beranskoj ulici na Banjici.

- Taj objekat, koji se nalazi na veoma prometnom mestu, već duži niz godina predstavlja ruglo i mesto moguće zaraze, zbog bespravno useljenih lica koja su u okolini zgrade bacala otpad i uznemiravala stanovnike susednih zgrada - navodi se u saopštenju.

Na licu mesta bio je i rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Voždovac Tomislav Perić, koji je, kako se dodaje, rekao da će se rušenjem pomenutog objekta, pored sankcionisanja divlje gradnje, izaći i u susret brojnim građanima tog dela Voždovca, koji su do sada opštinskoj inspekciji podneli više od 50 prijava.

- Gradska opština Voždovac će i u narednom periodu, prema planu rušenja, uklanjati nelegalne objekte, čime će se zaustaviti dosadašnja praksa zidanja bez građevinske dozvole", poručila je ta opština.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar