Ruma dobija stambeno-poslovni kompleks na 8.000 m2

Stanovnici Rume uskoro će dobiti jedinstveni stambeno-poslovni kompleks "Most II", površine skoro 8.000 m2, sa atraktivnim rotirajućim restoranom na vrhu, iz koga se pruža izuzetan pogled na Frušku goru i celokupan Srem.

most_II_040316

stambeno-poslovni kompleks "Most II"

Investitor i izvođač radova na ovom objektu je firma "Yelmar" d.o.o. iz Rume, a projekat je delo projektnog biroa u okviru ove kompanije, na čelu sa odgovornim projektantom Đorđem Jelačom, koji je ujedno i vlasnik preduzeća.

Ukupna bruto površina stambeno-poslovnog kompleksa "Most II" je 7.909 m2. Od toga 1.500 m2 zauzima poslovni prostor u prizemlju sa galerijom, 1.000 m2 je restoran sa krovnom terasom i pet apartmana sa pomoćnim prostorijama, a stambeni prostor zauzima ukupnu bruto površinu 5.409 m2.

- Kompleks ima 80 stanova različite strukture - od garsonjera površine 23,5 m2 do četvorosobnih stanova od 105 m2 i dupleksa do 112 m2. Četiri lokala u prizemlju sa galerijom su površine do 200 m2, a rotirajući restoran ima kapacitetdo 150 osoba, sa pet apartmanskih jedinica do 30 m2, pripadajućom kuhinjom i pomoćnim prostorom, i krovnom terasom - kaže Đorđe Jelača, vlasnik kompanije "Yelmar".

Specifičnost stambeno-poslovnog kompleksa "Most II" je upravo rotirajući restoran sa pogledom na Frušku Goru i ceo Srem. "Yelmar" se, na osnovu bogatog iskustva u oblasti građevinarstva, opredelio da objekat bude izgrađen od oko 2.000 m3 "Ytong" materijala. Za spoljašnje zidove korišćen je "Ytong Termoblok Plus 30" koji zadovoljava sve standarde prema novim propisima o energetskoj efikasnosti.

- Kompletan konstruktivni sistem je armirano betonski, spratnosti P+6+pk, što je prvi objekat u Rumi ovog sistema i spratnosti. Pjaceta ispred objekta biće obogaćena originalnom skulpturom koja će predstavljati spoj dve bliske umetnosti vajarstva i arhitekture - navodi Jelača.

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Most II" započeta je u aprilu 2015. godine, a planirani rok za završetak radova je decembar 2016. Trenutno su u toku zidarski radovi na spoljašnjim fasadnim i unutrašnjim zidovima, i izvođenje instalacija Vik-a i elektroinstalacija. Planirano je da se svi grubi građevinski radovi završe do maja.

- S obzirom na to da je završetak radova planiran za kraj 2016, očekujemo da prvi stanari budu useljeni u januaru 2017. godine. Interesovanje kupaca je zadovoljavajuće, a cena kvadrata stambenog prostora kreće se između 700 i 800 EUR po kvadratu, dok je vrednost kvadratnog metra poslovnog prostora i restorana 1.000 EUR - zaključuje Đorđe Jelača.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar