Reciklirani nameštaj – ekološki i funkcionalan

Reciklirani nameštaj sve više je zastupljen u opremanju prostora, naročito kada su u pitanju stambene jedinice. Sam naziv govori da se on izrađuje od recikliranog materijala. Samo neki od njih su: karton, plastika, drvo, platno, dakle sve ono što realno ne morate da bacite, već jednostavno možete kombinovati sa nekim drugim stvarima i napraviti veoma zanimljiv komad nameštaja u svom domu.

Reciklirani nameštaj poslužiće vam da napravite malu promenu u vašem domu, tako što ćete samostalno, uz malo mašte i truda, napraviti zanimljiv komad. To može biti sat na zidu, zanimljiv stočić, fotelja ili čak tabure napravljen od plute ili stare plastične gajbe, koju ćete presvući veselom, mekanom tkaninom, staviti sunđer na sedeći deo i uživati. Pored plastičnih i drvene gajbe veoma lako mogu postati stalak ili čak cipelarnik, u koji možete stavljati vaše cipele.

Mladi dizajneri napravili su i odlične komade nameštaja koji su rađeni od najobičnije kamionske cirade, pa se, u svetu, sjajne stolice kao i ležaljke za plažu i dvorište mogu kupiti i po prilično visokim cenama.

Veoma interesantni modeli mogu se napraviti od starih ormara, kao i kuhinjskih delova, od kojih možete izraditi zanimljive police ili podmetače za čaše. Ne zaboravite ni na plastične posude od sladoleda, koje možete obući u neku tkaninu i napraviti sjajne saksije ili čak kutije za nakit.

Karton je takođe odličan materijal za reciklažu, pa veoma brzo možete napraviti torbe, ramove za slike, stolice, stočiće... Ne zaboravite ni na stare novine, časopise, čak i lim. Siđite u podrum, ostavu ili garažu i pronađite sve ono što je odolelo zubu vremena i od njega napravite neki zanimljiv komad nameštaja. On će pre svega biti odraz vaše kreativnosti, ali će i pokazati vašu brigu o prirodi i okruženju u kome živimo, pa će samim tim imati i veliku vrednost.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar