Realizacija “Beograda na vodi” brža od planirane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Upravnog odbora kompanije “Igl hils” /Eagle Hills/ Mohamed Alabar konstatovali su juče u Beogradu da je realizacija projekta “Beograd na vodi” brža od planirane.

Vučić i Alabar su ocenili da ovaj projekat ne utiče samo na izgled Beograda, već i na ekonomiju Srbije uopšte, jer pokreće celu srpsku građevinsku industriju.

Alabar je istakao da je projekat “Beograd na vodi” u ovom trenutku “evropska zvezda” u građevinskom smislu, saopšteno je iz Službe za medije predsednika Srbije.

On je Vučiću predstavio i prvi nacrt izgleda novog hotela “Bristol”, delo savremenog dizajna, koji će u potpunosti promeniti izgled dela grada u kojem se nalazi i povećati kapacitete hotelskog smeštaja u Beogradu.

Vučić i Alabar, koji je došao u dvodnevnu posetu Beogradu, razgovarali su i o mogućnosti izgradnje novih objekata.

Projekat “Beograd na vodi” započeli su Vlada Srbije i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emigrata, a u okviru projekta biće izvršena revitalizacija, rekonstrukcija i izgradnja dela prostora poznatog pod imenom “Savski amfiteatar”.

U okviru projekta predviđena je gradnja u četiri faze, a prva obuhvata radove u središnjem priobalnom delu i izgradnju četiri poslovne zgrade, uključujući i najveći tržni centar u regionu.

U drugoj fazi je planirano uređenje prostora kod Brankovog mosta i između mosta Gazela i Sajmišta, a u trećoj je planirana gradnja centralnog dela prema Savskoj ulici, gde će biti smješteni stambeni i poslovni sadržaji, dok četvrta faza obuhvata izgradnju stanova, ali i zabavni i kulturni sadržaj.

Građevinska dozvola za prve objekte je izdata 24. septembra, a kamen temeljac su 27. septembra, 2015. godine, postavili tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić i vlasnik “Igl hils” Muhamed Alabar.

Prvi objekti sa čijom se gradnjom počelo su dve stambene dvadesetospratnice visine po 72 metra, sa oko 68.000 kvadratnih metara površine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar