Raste tražnja za lokalima blizu tržnih centara

Poslednja analiza tržišta poslovnog prostora i građevinske delatnosti u Beogradu pokazala je da je u prestonici sve više gradilišta i da je situacija na tržištu nekretnina sve življa. Međutim, i pored sve veće ponude, kupci se i dalje žale da je vrlo teško pronaći i kupiti dobru nekretninu. Velikom tražnjom posebno su zadovoljni investitori, koji se tek sporadično požale na lošu prodaju i krizu, a zbog velike tražnje već je došlo i do rasta cena nekretnina.

Takođe, može se zaključiti da će sve traženije lokacije za izgradnju i kupovinu lokala biti one u blizini velikih i posećenih tržnih centara, kaže Nebojše Nešovanovića iz konsultantske kompanije "JLL".

Prema njegovim rečima, tržište nekretnina doživljava ozbiljan rast, a interesovanje investitora je rekordno. Velika likvidnost je donela i jeftine kredite koji su pokrenuli tražnju za stanovima, ali i za lokalima.

- Transakcije u kojima smo posredovali u prethodnih godinu dana i koje očekujemo da završimo do kraja ove godine prevazilaze vrednost od milijardu evra. To je u nekom ranijem periodu bilo potpuno nezamislivo za naš region. Ovo je posebno vidljivo na Novom Beogradu. Projekti kao što je, na primer, stambeno-poslovni kompleks "A blok", postavili su nove standarde u stanogradnji i uspostavili novi odnos prema tržištu. Ovakvi projekti su veliki podsticaj i drugim investitorima da pokrenu godinama zapuštene lokacije na toj opštini. Posledica je i rast cene stanova u okolini Delta sitija od gotovo 30 odsto u prethodne dve godine - ističe Nešovanović.

Prema njegovim prognozama, za očekivanje je da takva tražnja podstakne dalju izgradnju i "da se šire područje oko Delta sitija transformiše u prestižni stambeni i poslovni centar Beograda, pa nije iznenađujuće da stan ili lokal u ulici Jurija Gagarina u budućnosti košta više nego u centru ili na Vračaru."

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar