“Pupinov most diže cene nekretnina”

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će otvaranje Pupinovog mosta Zemun - Borča ubrzati, a u centru Beograda i rasteretiti saobraćaj i smanjiti zagađenje.

Mali je rekao da je otvaranje Pupinovog mosta važno za građane cele Srbije, da je završena zrenjaninska petlja i da očekuje da će do septembra biti završeni radovi, čime će se spojiti Pančevački i Zrenjaninski put i Pupinov most.

"Do danas ste imali samo Pančevački most preko koga je išao ceo saobraćaj, ako dolazite iz pravca Zrenjanina, iz Borče i trebalo vam je oko 40 ili 45 minuta da dođete do Novog Beograda, do Zemuna. Otvaranje tog mosta skraćuje taj put i ubrzava saobraćaj", najavio je Mali.

Gradonačelnik Beograda je najavio da će posle otvaranja tog mosta porasti i cene nekretnina u tom delu grada, pogotovu na borčanskoj strani i da se otvara perspektiva izgradnja privrednih zona, novih fabrika i zapošljavanja ljudi.

On je ukazao da je most izgrađen na vreme i sa neophodnim kvalitetom i da bi taj primer trebalo slediti za predstojeće investicije koje su potvrđene jučerašnjim potpisivanjem sporazuma sa Kinom.

Mali je najavio da će danas kineskom premijeru Li Kećijangu uručiti priznanje počasnog građanina Beograda, jer je mnogo učinio da glavni grad Srbije bude ekonomski i politički centar ovog dela sveta i da će ta povelja biti korak dalje u saradnji dveju zemalja.

Mali je najavio da će 29. decembra biti usvojen budžet Beograda za narednu godinu i da će biti nastavljena politika štednje i da se grad ni sledeće godine neće zaduživati.

Mali je istakao da sve pripreme za projekat "Beograd na vodi" teku po planu i da je do sada uklonjeno 115 nelegalnih objekata i da očekuje da će u maju naredne godine u potpunosti biti uklonjeni svi objekti kako bi krenula gradnja.

Planska komisija Agencije za poslovno planiranje Srbije je usvojila prostorni plan tog dela Savskog priobalja, koji će biti na vladi u narednih desetak dana, najavio je Mali.

Mali je najavio da prva faza podrazumeva izgradnju kule, tržnog centra i četiri velika objekta, od čega su dva stambena, jedan hotel i jedan poslovni objekat, što je oko 300.000 kvadrata.

Gradonačelnik Beograda je istakao da se u ovom trenutku veliki kompleks gradi u Dalmatinskoj ulici, da se gradi i u Rajićevoj ulici, da su krenuli investitori i da će zahvaljujući novom zakonu o planiranju i izgradnji, čime će biti omogućeno davanje gradjevinskih dozvola u roku od 28 dana.

Mali je ukazao da je znatno povećan broj izdatih građevinskih i lokacijskih dozvola - za 20 do 30 odsto.

U prvih osam meseci ove godine izdate su 235 građevinskih dozvola, a u istom periodu prošle godine izdato je samo oko 157, precizirao je Mali.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar